Nyirati Klára állítása nem felel meg a valóságnak

  • 2020. jún. 26.

Az elmúlt hónapokban Baján sajnos hozzászoktunk, hogy “nem mind arany, ami fénylik”, nem minden úgy történik, ahogy “tálalják” nekünk. Itt egy újabb példa erre.

Június 25-én, csütörtökön (a dátum fontos) a városban több száz millió forintból épülő, Baja és a térsége számára fontos Honvédelmi Sportközpont alapkőletételére került sor. A rendezvényt követően Nyirati Klára polgármester sértődött nyilatkozatot tett (a baja.hu portálon megjelent cikkben), mely szerint, idézzük „…örülünk a beruházásoknak, amelyek fontosak a városnak. Sajnálatos viszont, hogy az alapvető protokollt sem tartják be, a meghívó csak tegnap érkezett egy általam ritkán használt ímél címre, továbbá sem a köszöntők során, sem az alapkőletételnél nem kaptam szerepet.”

Ezzel a nyilatkozattal több probléma is van. Vegyük sorba.

A baja.hu-n megjelent írást követően megkerestük országgyűlési képviselőnket. Zsigó Róbert elmondta, hogy a cikk megjelenése után (mivel ő kérte, hogy Nyirati Klára polgármester asszonyt mindenképpen hívják meg az eseményre) rákérdezett a szervezőknél, hogy mi történt.

Azt a tájékoztatást kapta, hogy Polgármester Asszony június 22-én (tehát nem szerdán, hanem már hétfőn) megkapta a meghívót és még aznap a kollégái vissza is jeleztek, hogy részt vesznek a rendezvényen. Ezt az alábbi levelezés is bizonyítja…

 

 

A baja.hu-s cikk megjelenését követően a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. Sajtóosztálya helyreigazítást kért az írást megjelentetőtől (ami cikkünk megírásáig nem jelent meg). Ebben – többek között – így fogalmaznak, idézzük: “A hivatalos visszaigazoló levélben nem került jelzésre Polgármester Asszony részéről sem felszólalási sem szereplési igény. A hivatalos visszajelzés alapján a közölt nyilatkozat igazolhatóan valótlan tényt tartalmaz, így az olvasók számára félrevezető.”

A fent leírt tényekből kiderül, hogy Nyirati Klára polgármester ebben az ügyben (a baja.hu írása szerint) nem mondott igazat! Ugyanis időben megkapta a meghívót és vissza is jeleztek a részvételt illetően. Nem jelezték, hogy Polgármester Asszony felszólalni, vagy szerepelni szeretne.

Az eseményen részt vevők elmondása szerint a felszólalók tisztelettel köszöntötték Polgármester Asszonyt.

Ez lenne a híres “békejobb”? Mi sem (és a bajaiak többsége sem) értjük, hogy miért van erre szükség. Mi szükség van a valótlan állításokra, az önsajnálatra, a botránypolitizálásra? Az elmúlt hónapok bajai történései után viszont már meg sem lepődünk… – mondta Zsigó Róbert.

Végezetül még egy megjegyzés… Nyirati Klára polgármester most azt nyilatkozta, hogy “…örül a beruházásnak…” Korábban közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben viszont azt mondta, hogy: “nem Lőtér építésére van szüksége a bajaiaknak…” Polgármester Asszony már saját magával sem ért egyet?

Fotó: baja.hu