10 éves a vöröskeresztes bál

    • 2020. febr. 15.

    Jó hangulatban telt az idei Vöröskeresztes jótékonysági bál a Duna Hotel éttermében. A sztárvendég Márió a harmonikás volt, míg az est további részében a Bácskai Sláger Band szolgáltatta a talpalávalót.
    Török Rita, a Vöröskereszt Bács-Kiskun megyei területi vezetője felhívta a figyelmet a bál fontosságára, hiszen az itt összegyűjtött adományokat teljes egészében rászoruló gyermekek nyári táboroztatására használják fel. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének, Balatonfenyvesen üzemeltetett táborában 80-85  gyermeket tudnak nyaraltatni.  A bált a tizedik alkalommal rendezték meg, a tábort viszont már 40 éve szervezik minden évben.
    Lipótné Komjáti Andrea, a Vöröskereszt Bács-Kiskun megyei szervezetének igazgatója elmondta, hogy  évek óta, összesen 110 a tábor gondozókkal kibővített létszáma. Eleinte nehézséget jelentett a gondozók megfelelő létszámát biztosítani, mára viszont a túljelentkezés a megszokott. A gondozók ebben az egy hétben 0-24 órában dolgoznak, vércukorszintet mérnek akár éjjel is, és teljes körűen kiszolgálják a gyermekeket, biztosítva ezzel hogy a nyaralásuk zavartalan legyen.

    PT

    Képgaléria

    Képgaléria: Vöröskeresztes bál