Vasárnap kezdődik a házasság hete

    • 2020. febr. 07.

    Vasárnap veszi kezdetét a Házasság hete programsorozat, melyet a debreceni- nagyerdei református templomban istentisztelettel nyitnak meg. Az Angliából húsz éve indult, nálunk pedig 13. alkalommal megrendezésre kerülő programok a házasság és a család fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Mára már 4 kontinens 21 országában ünneplik a házasság hetét.
    A rendezvénysorozat fővédnöke Magyarországon 2013 óta Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége.
    A házasság hete széles körű összefogásra törekszik, amely során felhívja a figyelmet a házasság örökkévaló értékére. Mindemellett nyíltan kell beszélni a házasság mindennapi válságáról, örömeiről, feszültségeiről, bölcs és gyakorlati tanácsokkal segíteni a már házasságban élőket illetve házasulandókat. Támogatni  kell minden olyan kezdeményezést, amely a helyi közösségekben hidakat épít a családok, párok és a közösség tagjai között, hogy  segítséget kapjanak  mindennapi boldogulásukhoz.

    A  Kossuth Rádió – Nagyítás című műsora, február 9-én vasárnap 15:07- kor olyan házaspárok bemutatásával foglalkozik, akik hosszú évtizedek óta erősítik , segítik egymást a nem mindig sima úton. Érdemes lesz figyelemmel kísérni.

    Baján a Baja- Belvárosi Római Katolikus Plébánia  február 11. 18:00 órára előadást szervezett a Bajai Ciszterci Házba.  Az előadó Uszályné dr. Pécsi Rita, “Egymás kedvéért születtünk” címmel tart előadást a házasságról.
    Február 15-én 18:00 órakor a Baja- Belvárosi Péter- Pál templomban a párokért celebrálnak szentmisét. Mindkét alkalomra mindenkit szertettel várnak.