A barátság jegyében

  • 2019. jún. 28.

Július 1. minden évben fontos állomása az évnek a Rotary Club számára, hiszen ez az elnökváltás időszaka a klubnál. A vezető személyét évente váltják, az alapszabály szerint minden tagra sor kerül egyszer. Az elmúlt egy esztendőben Vörös Róbert vezette a Rotaryt, aki a csütörtök este megtartott ünnepség kezdetén összefoglalta a mögöttünk hagyott hónapokat.

A leköszönő elnök nehéz, de sikeres évnek jellemezte az elmúlt egy esztendőt. Pozitívumként értékelte, hogy sikerült tovább vinni valamennyi hagyományos rendezvényt, így például a halszabadítást, a Rotary futásokat vagy éppen a jótékonysági bált. Negatívumként az ifjúsággal történő kapcsolattartást említette, hiszen véleménye szerint nem sikerült úgy megmozgatni őket, ahogy szerette volna.

Vörös Róbert az elmúlt egy évben végzett munka alapján több tagtársának is elismerést nyújtott át. A legünnepibb pillanat pedig akkor jött el, amikor a idén véget érő 5 éves program, a Tapintható Láthatatlan koordinálásáért és szervezéséért a Rotary legmagasabb szintű elismerését, a Paul Harris-díjat adta át Sipos Jánosnak.

Ezt követte a láncátadás pillanata, ahol Pestuka Tibor nyakába akasztották az elnökséget jelentő ékszert. Az új elnök elmondta: a következő évet a barátság jegyében tervezi. Egyrészt szeretné még közelebb hozni a klubtagokat egymáshoz, másrészt Baja város lakosságával is közvetlenebb kapcsolatot szeretne kialakítani. Olyan programokat szeretne megvalósítani, ahol nem a közösségi oldalakon tapasztalt beszélgetésekre, hanem a személyes kommunikációra lesz szükség.

Pestuka Tibor 16 éve tagja a Rotary bajai csoportjának, ez idő alatt egyszer már volt elnöke is klubnak, így a mostani már a második regnálása. A következő egy évben titkárként Csuvár Zoltán segíti Pestuka Tibor munkáját.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Láncátadó ünnepség a Rotarynál