A kontinenssel versenyzett

  • 2019. júl. 31.

Nem unatkozott az elmúlt hetekben Bonyai Regina. A Bajai Vízisport Klub kiválósága az idén párosban társat váltott és Kulcsár Dorinával vágott neki a felkészülésnek. A lányok gyorsan megtalálták a közös hangot, amit a válogatók során is igazoltak, hiszen jogot szereztek a korosztályos Európa-bajnokságon való indulásra.

Az U23-as EB-nek az idén a csehországi Rasice adott otthont, ahová különösebb elvárás és teher nélkül utaztak Regináék. Ez végül jól is sült el, hiszen az előfutamból egyből a döntőbe jutottak, ahol aztán az értékes hetedik helyen értek célba. Regina elmondta: összességében csupa pozitív tapasztalatot szereztek, a látottak alapján szép jövő állhat a páros előtt. A hetedik helyezés azért is értékes, mert a legtöbb nemzet az első sorával volt jelen az Európa-bajnokságon.

A síkvízi kontinensviadal után kettő héttel Bonyai Regina már a felnőtt maraton Európa-bajnokságon indult. Regi az elmúlt években fontos tapasztalatokat szerzett a szakágban, így most is az élmezőnybe várta magát. Az idén először úgynevezett rövid kört, egy 3,5 km-es versenyt is rendeztek a franciaországi viadalon. Itt a bajai lány remekelt és nagy csatában bronzérmes pozícióban ért célba. A hosszabb távon szintén harcban volt a harmadik helyért, a hajrát azonban válogatottbeli társa bírta jobban, így Regina itt a negyedik helyen végzett.

Összességében fontos és sikeres hetek állnak a fiatal sportoló mögött. Hoffmann Mónika tanítványa a jövő hétvégén majd a felnőtt országos bajnokságon áll rajthoz.

PT