A korgó gyomor ellen

  • 2018. szept. 05.

Az országos médiumokban és a közösségi oldalakon is egyre gyakrabban lehet találkozni az “Enni adok” elnevezésű kezdeményezéssel. Utánajártunk, hogy mit is takar pontosan ez, hiszen a felsorolásból kitűnik, hogy városunkban is adott a lehetőség a segítségnyújtásra.

A Re-Formáló egyesület honlapján fontos információkra bukkantunk, melyeket most tovább is adunk.

Az Enni adok ételdoboz egy 65x59x39 cm-es szekrény, amely műanyagból készült fém megerősítésekkel. A szekrény vízálló és UV védett anyagból készült.

Minden dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat. A csapat naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén naponta többször is látogatja a dobozt, ellenőrzi a benne lévő élelmiszereket, ételeket. Az önkéntesek naponta takarítják is a dobozokat.

Baján a piac sarkánál a Bajcsy-Zsilinszky úton van a doboz. A környéken élők és dolgozók elmondták, hogy többször láttak már embereket, akik különböző élelmiszereket tettek be a szerénybe, míg mások kivették azokat.

Kérdés, hogy mit tehetnek be a dobozba a segíteni szándékozó emberek? Bármilyen tartós élelmiszert (liszt, cukor, só, tészta, rizs, olaj, konzervek, befőttek, lekvárok stb.), házi készítésű főtt ételt és házi süteményt, bolti süteményeket és készételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, édességet, pékárut. Végül is minden emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert!

PT