A legszebb és a legfontosabb feladat

  • 2019. ápr. 09.

Egy országos rendezvénysorozat bajai állomásának nyitóeseményének adott otthont az Eötvös József Főiskola. A Pedagógiai Szakszolgálatok Hetét az ország több településén, így Baján is megrendezik, számtalan szakmai program kíséretében. A Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsági Tagintézménye és a bajai tagintézménye közösen szervezte meg és alakította ki a szakmai hét bajai programját.

A főiskolán megtartott nyitórendezvényen a város nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta: nincs fontosabb és szebb hivatás, mint a gyerekekkel történő foglalkozás, hiszen az ő fejlődésük, az ő segítésük mindennél előbbre való. A köszöntő után röviden összefoglalták a Pedagógiai Szakszolgálat felépítését, a működési területeit, valamint a főbb feladatait.

Czifra Mária betegsége miatt Deákné Mucsi Enikő pszichológus foglalta össze a szakszolgálat több mint három évtizedes bajai működését, kitérve a szakmai és infrastrukturális változásokra, fejlődésekre. A konferencia keretében átadták a közelmúltban óvodások és általános iskolai diákok számára meghirdetett rajzpályázat díjait is. A mostani nyitórendezvényen a Liszt AMI tanárai és diákjai adtak ünnepi műsort.

A héten előzetes egyeztetést követően különböző nyílt órákon vehetnek részt az érdeklődők, valamint több egyéb program is várja a résztvevőket a Szakmai Hét keretében.

PT/baja.hu

Képgaléria

Képgaléria: Pedagógiai Szakszolgálatok Hete