A rendőröknek is becsengettek

  • 2018. szept. 05.

Tíz évvel ezelőtt indította útjára az Országos Rendőr-főkapitányság az Iskola Rendőre Programot. A tapasztalatok valamennyi résztvevő részéről pozitívak, a hatóság, az iskolák és a szülők is elégedettek.

                                                                     Fotók: police.hu

Az általános iskolák környezetében a gyermekbalesetek megelőzése, valamint a gyermekek személyes biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők megszüntetése érdekében az oktatás kezdeti időszakában Baján összesen 4 helyen – általános iskolai tanintézmények környékén – egyenruhás rendőr és a Bajai Városőrség munkatársai segítik a gyalogos-, valamint járműforgalmat – jelent meg a police.hu oldalon.

Bácsalmáson további két tanintézménynél, Érsekcsanádon és Sükösdön a főútvonalhoz közeli iskoláknál reggelente segítenek a gyalogosan közlekedőknek.

Örömteli, hogy Baján iskolába járáshoz és onnan távozáshoz  köthetően hosszú évek óta nem történt közlekedési baleset, ezt a kedvező tendenciát szeretnék is megtartani.

A becsengetést követően is rendszeresen megjelennek majd a rendőrök a bajai iskolákban, ahol bűn- és balesetmegelőző előadásokat, programokat szerveznek a diákok számára.

PT