A Sugovicában tempóztak

  • 2018. júl. 02.

Eredetileg június közepén rendezték volna meg a versenyt, azonban akkor a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők a halasztás mellett döntöttek. Most szombaton azonban minden adott volt a viadal megrendezéséhez, sőt az elhalasztott Balaton átúszás miatt még az is szóba jött, hogy a vártnál jóval nagyobb mezőnnyel rendezik meg a Bajai Lasszót. Végül 41-en neveztek a Sugovica strand területén megtartott erőpróbára.

A tavalyi évben a magyar nyílt vízi válogatott is tiszteletét tette az eseményen, az idén azonban nem jöttek el válogatott versenyzőink. Itt voltak azonban a Mogyi SE triatlonozói, de más vidéki klubtól is jöttek triatlonosok. A mezőny nagy részét azonban az amatőr úszók alkották és a szervezők a jövőben is ebbe az irányba szeretnék elvinni a Lasszó úszást.

A víz hőmérséklete és a vízállás tökéletes volt, így egy remek hangulatú versenyt bonyolítottak le a Sugón. A hölgyeknél végül a dunaújvárosi győzött, megelőzve Barta Sárát és Zsumbera Nórát. A férfiaknál a mogyisok kibérelték a dobogót, Karai Levente győzött, Czigány András a második, Faldum Gábor pedig a harmadik helyen ért célba.

Összességében egy jó szervezésű és jó hangulatú verseny volt az idei Lasszú úszás.

PT