A szabad sajtó jegyében

  • 2020. máj. 05.

Amint arról már beszámoltunk Baja város polgármestere a keddi napon egy videóüzenetben jelentette be, hogy visszavonja saját korábbi döntését és péntektől ismét szabadon működhet a városi piac. Ugyanennek a videónak a második felében pedig a helyi sajtótermékek megválogatására biztatott mindenkit Baja polgármestere. Nevezetesen, hogy az elmúlt időszakban több olyan hírportál és Facebook csoport jelent meg, melyek a megtévesztésre építenek és félretájékoztatják a lakosságot. Nyirati Klára arra kér mindenkit, hogy a város hivatalos honlapját, valamint az ő saját Facebook és Instagram oldalát látogassák és onnan tájékozódjanak. A Bácskai Harsona teljes mellszélességgel kiáll Nyirati Klára véleménye mellett, miszerint mindenki hiteles, félrevezetéstől mentes forrásokból tájékozódjon. Ha pedig ez így történik, akkor mindenki el tudja saját maga dönteni, hogy mi is az igazi lényeg, így pedig a következő időszakban békesség lehet a Sugovica parti kisváros közéletében. Hisszük, hogy a bajai polgármester ez ügyben sikeres harcot tud megvívni, hiszen az őszi választási kampány során éppen a városi sajtó felszabadítását tűzte zászlajára, annak önálló működéséért kardoskodott.

A polgármester szintén szót ejtett egyes csoportok Facebook oldalainak hamisításáról. Nyirati Klára szerint az utóbbi időben mind a Sikeres Bajáért Egyesület, mind pedig a Bajai Halfőző Fesztivál fényképeivel, adataival, logójával visszaéltek, azokkal hamis oldalakat gyártottak. A Bácskai Harsona ezzel a felhívással is teljes mértékben egyet ért, hiszen a közelmúltban a hírportálunk korábbi nevét és logóját felhasználva hoztak létre hamis, gyalázkodó oldalt. Ez ügyben a napokban meg is tettük a szükséges jogi intézkedéseket.

A lényeg pedig éppen az lenne, hogy Nyirati Klára szavai nyitott kapukat döngessenek, hogy a bajaiak a jövőben valóban hiteles hírforrásokból, szakképzett újságírók tollából tájékozódhassanak, trombitáljanak azok akár önkormányzati akár más kézben lévő médiumokból.

Baráti üdvözlettel: Putnik Tamás

                                   tulajdonos, főszerkesztő

                                   Bácskai Harsona