A szakképzést népszerűsítik

  • 2018. nov. 06.

“Nézzetek meg egy reklámújságot. Láthatjátok benne, hogy az álláshirdetések nagy részében szerepel a szakképzett munkaerő kifejezés.” – ezzel a mondattal köszöntötte a diákokat Virág Tibor, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója. Ezzel arra akart célozni, hogy érdemes szakmát tanulni, hogy később egyszerűbb legyen a munkaerőpiacon történő boldogulás.

Éppen ezt hivatott népszerűsíteni az Európai Szakképzési Hét is, melynek programjai ezekben a napokban kezdődtek meg Európa szerte. Magyarországon is több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a bajai BSZC iskolái. A nyitórendezvénynek a Bányai adott otthont, az iskola profiljának megfelelően a vendéglátást kidomborítva. A megnyitóra készített hidegtálak már alaposan felkeltették a fiatalok érdeklődését, azonban ezt követően is bőven volt látnivaló a számukra. Ezen a napon a város több hetedikes osztálya látogatott el a Bányaiba, hogy megismerkedjenek az iskolával.

Az általános iskolásokat négy tanterem, négy különböző terület várta. Beülhettek az idegennyelvi kávézóba, vásárolhattak a miniboltban, kóstolhattak a koktél és palacsinta szobában, míg tudásukat a cukrász és fűszerfelismerő részlegen tehették próbára.

A második emeleten pedig egy különleges retro kiállítást rendeztek be, amely felöleli az iskola 95 esztendős múltját. Korabeli eszközöket, tárgyakat lehet szemügyre venni, valamint egy filmvetítésre is beülhetnek az érdeklődők.

A bányais megnyitó után a BSZC más intézményeiben is lesznek rendezvények az Európai Szakképzési Hét keretén belül.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Európai Szakképzési Hét