A városi piac nyitásáról elterelte a figyelmet a piac új vezetőjének személye

  • 2020. máj. 11.

A Bajai Városi Piac bezárása hónapok óta szolgáltat vita témát a térségben élők számára. A legnépszerűbb közösségi médiákban sorra olvashatjuk a különböző véleményeket felvonultató cikkeket és hozzászólásokat.

A régóta várt újranyitást május 5-én tette közzé Nyirati Klára. A bezárásról szintén a polgármester határozott még márciusban, azóta a helyi és környékbeli termelők és kereskedők nem kínálhatták portékáikat a vásárlóknak. Ugyan a kormány több olyan ajánlást tett közzé az elmúlt hetekben, hogy az önkormányzatok tegyék lehetővé a termelői piacok működését – mert ott egészségesebb körülmények között lehet vásárolni, mint a zárt légterű szupermarketekben.

A két napos piac pénteki napja egyes vélemények szerint nagyon tapogatózó volt, kevés árus pakolt ki és a vevők száma sem volt magas. A szombat nap már nagyobb forgalmat mutatott, azonban a vásárlóknak meg kellett elégedniük a zöldséges pultok kínálatával. Többen hangot adtak elégedetlenségüknek a hús és sajttermékek hiánya miatt. Kicsit az volt az ember érzése, hogy nem előre megtervezett döntés övezte az újranyitást…

Feltehetően még nem állt be a rend az új piacvezető, Mészáros István körül, akinek köszönhetően újra az országos médiában találhatta magát szeretett településünk. A felhajtás oka, az új vezető múltja, aki az Új Magyar Gárda egykori főkapitánya, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, 2016-ban a Kecskeméti Törvényszék által jogerősen elítélt személy.

„30 ezüstért adta el a lelkét, és információink szerint, mára már az egykori Új Magyar Gárda főkapitánya, jobbkezévé vált a Momentumos polgármesternek. Kapott egy kis alamizsnát is, mint látható. Piacvezető lehet Baján.” olvasható a vadhajtasok.hu hétvégi cikkében.

A koronavírus okozta helyzetben, a felújítási munkálatok közepette remélhetőleg nem fog hátrányos helyzetet teremteni a piac vezető személyének cseréje.

FF