Ajándékba kapott látás

  • 2018. nov. 06.

10000 lépéssel kezdődött, 13 szemüveggel végződött. A Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportja néhány héttel ezelőtt rendezett egy jótékonysági sétát Baján, az itt összegyűlt pénzt az Amway Magyarország Kft. megduplázta. Az összegből a Lipo Optika segítségével bajai gyermekek látásvizsgálatát végezték el, közülük 13 fő kapott ajándékba szemüveget.

A kedd reggel megtartott ünnepélyes átadón kicsiknek bizonyult a Kultúrpalota egyik terme, a helyiség zsúfolásig megtelt a gyerekekkel, szüleikkel és a sajtó képviselőivel. Maros Beáta a Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője örömét fejezte ki abból az okból, hogy sikeresen zárult az idei jótékonysági akció. A város nevében Csubákné Besesek Andrea köszöntötte a jelenlévőket. Az alpolgármester elmondta: már a 10000 lépés rendezvény is felemelő volt, most pedig örömmel látja a 13 csillogó szempárt a széksorok között.

A támogató Amway Magyarország képviseletében Kajtár Mártin volt jelen, aki elmondta, hogy bár több város is megkereste őket, hogy náluk rendezzék meg a jótékonysági sétát, azonban ők az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is Bajára tervezik a rendezvényt.

A gyermekek szemvizsgálatát dr. Matkovics Zsuzsanna szemész főorvos végezte el. A szakember a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen mint elmondta több családban észre sem veszik a problémát, ami később már visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. A főorvos általános iskola első osztálytól évente javasolja a gyermekek vizsgálatát.

A vizsgálathoz szükséges gépeket, eszközöket a Lipo Optika ajánlotta fel, valamint a szemüvegek is itt készültek el. A cég képviseletében Uglik Gréta köszönte meg a partnerek segítségét és kívánt jó egészséget a gyermekeknek az új szemüveg viseléséhez.

Ezt követően a 13 gyermek örömmel vette át az ajándékcsomagokat, majd azonnal használatba is kerültek az új szemüvegek. A vidám csoportkép elkészültét megelőzően pedig a gyerekek megígérték, hogy napi szinten használni is fogják a szemüvegeket.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Látás ajándékba