Az egyiknek lehet, a másiknak nem?

  • 2020. jún. 30.

2019.október 13-án változás történt a bajai önkormányzat vezetésében. Az új polgármester sok területen változást ígért, többek között, hogy minden jelentős kérdésben kikéri a választók véleményét, illetve meghallgatja, várja a lakosság ötleteit. Az erre a célra létrehozott közösségi oldal az utóbbi hónapokban teljesen inaktív felületté vált, pedig a kezdetekben igen látogatott volt. Persze a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet sok mindenre adhat felmentést.
2020. június 15.-vel a magyar kormány elindította a Nemzeti Konzultációt, hogy megtudja a választópolgárok véleményét a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban.
Ezzel párhuzamosan Hadházy Ákos és Széll Bernadett akciót indított az ívek összegyűjtésére vonatkozóan. A kezdeményezéshez csatlakozott Nyirati Klára polgármester pártja a Momentum is. Ebben az esetben azt is gondolhatnánk, hogy a városvezető, aki egyébként a Momentum bajai szervezetének az elnöke, nem támogatja a demokratikus, választói szabad véleménynyilvánítás lehetőségét. Saját közösségi oldalán osztotta tovább a Momentum azon felhívását, mely arra kéri az embereket, hogy adják le a kormány konzultációs íveit.
Az egyiknek lehet, a másiknak nem?

PT