Az elsőt behúzta a Bácska

  • 2019. ápr. 14.

NB 1 B Zöld csoport negyeddöntő 1. mérkőzés:

Bajai Bácska FKE – Concordia Motax KC Pápa 80-64 (24-18, 16-17, 18-12, 22-17)

Az alapszakasz után a negyeddöntőkkel folytatódik a B csoportos férfi kosárlabda bajnokság. A második helyen záró Bácska a hetedik Pápa együttesével méri össze az erejét az elődöntőbe jutásért folytatott párharc során.

Fotók: Pulai Zsóka

A Bácska kezdte jobban a mérkőzést, Kővágó-Laska ponterős játékával 24-13-ra megléptek a hazaiak. Innen azonban egy 11-0-ás rohammal visszajöttek a pápaiak és 24-24-nél kiegyenlítettek. A nagy szünetig hátra lévő időben Jakab remekelt, a Bácska kettő negyedet követően 40-35-re vezetett. Sok volt a hiba az első kettő negyedben, leginkább a bajaiak védekezése nem működött.

A harmadik negyedben egy egyéni dobópárbajjá alakult át a mérkőzés. A hazaiaknál Vukicevic, a vendégeknél Sonyák termelte a pontokat. A játékrészt 6 ponttal nyerte a Bácska, így a záró felvonás előtt 11 egységgel vezetett Cservék Csaba együttese. A végén pedig sikerült erre is rátenni, gyorsan 20 pont közelébe ért a különbség. Végül 80-64-re nyert a Bácska, így 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Folytatás szerdán a pápai sportcsarnokban, ahol a bajaiak szeretnék lezárni a párharcot, hogy jövő héten szombaton már a sonka és tojás evéssel tudjanak foglalkozni, ne pedig a Pápa elleni harmadik összecsapással.

PT