Az emlékezés góljai

  • 2019. jún. 17.

“Ő az az ember volt, aki megérdemli, hogy ilyen tornát rendezzenek az emlékére.” A kijelentés most szombaton hangzott el a Vasvári Pál utcai műfüves pálya mellett, ahol immáron az 5. alkalommal rendezték meg a Tripolszki László Emléktornát. A fiatalon eltávozott sportember hatalmas népszerűségnek örvendett a városi kispályás labdarúgó társadalomban, a szerény, csendes, mindenkivel kedves embert rengetegen szerették.

Halálát követően az egykori csapattársak, barátok ötlete alapján egy 4 csapatos emléktornát szerveztek, ahol Tripó egykori csapatai, legnagyobb riválisai léptek pályára. A Pappimpex, a Sugovica-Preceptum, az R+M és az R4-Lux minden évben eljön, hogy közösen emlékezzenek a kiváló sportemberre.

Az idei évben egy újabb ellenfél is volt a pályán, méghozzá a hatalmas hőség, ennek ellenére az öregfiúk töretlen lelkesedéssel kergették a labdát. Úgy ahogyan egykoron Tripó is tette. Ugyan ezen a napon valóban igaz volt a mondás, miszerint a részvétel és nem az eredmény a fontos, azonban úgy illik, ha elmondjuk, hogy az idei emléktornát végül az R+M gárdája nyerte.

A műfüves pálya után pedig a fehér asztal mellett folytatódott a megemlékezés és a régi történetek felidézése.

PT