Az iskola névadójára és védőszentjére emlékeztek

  • 2019. febr. 01.

Ezen a héten rendezték meg a Szent Balázs Katolikus Általános Iskolában a Szent Balázs-napokat. A programsorozat keretében a gyerekek balázsjárást tartottak a városi piacon, előadásukat bemutatták a csütörtöki képviselő testületi ülést megelőzően, valamint Fekete Szabolcs plébános Lélekfalatok címmel gasztrokulturális estet tartott.

Pénteken a sorozat zárásaként a Szent József templomban dr. Bábel Balázs, Baja város díszpolgára, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrált szentmisét. Az istentisztelet kezdetén az iskola diákjai ismét előadták a balázsjárásukat, majd az óvodások köszöntötték a jelenlévőket egyházi énekekkel.

A szentmisét követően az iskolában folytatódott a programsorozat. Itt előbb az érsek urat köszöntötték közelgő névnapja alkalmából, majd Csubákné Besesek Andrea mondott köszöntőt. Az alpolgármester megköszönte az iskola diákjainak és tanárainak a színvonalas ünnepi műsort, majd reményét fejezte ki, hogy még hosszú időn át ilyen összetartó közösséget alkotnak a Szent Balázs diákjai és pedagógusai. Hozzátette: tudja, hogy az iskola nemrégen egy pályázatot adott be, bízik benne, hogy ennek a sikeres elbírálását követően a Szent Balázsban is hasonló felújítási munkák kezdődhetnek, mint a város más oktatási intézményeiben.

dr. Bábel Balázs megköszönte az ajándékot, majd saját maga és az iskola névadásának körülményei közötti hasonlatot mesélte el a jelenlévőknek. Személy szerint ő örül a névválasztásnak, hiszen Szent Balázst a középkor óta nagy tisztelet és sok-sok ünneplés övezi. Bíró Györgyi Anna, a Szent Balázs igazgatónője köszöntő beszédében elmondta: az ünnepnek köszönhetően ezen a héten talán mindannyian eljuthattak addig a felismerésig, amit az apostolok is átélhettek, miszerint jó nekünk itt lenni.

A programsorozat az iskola ebédlőjében egy ünnepi ebéddel ért véget.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Szent Balázs-napok