Az összefogás és az akaraterő diadala

    • 2019. ápr. 02.

    Mert a hősök tényleg közöttünk élnek…

    Kollár Andor a Szent László ÁMK 5. osztályos vidám és mosolygós tanulója. Alapvetően ez nem is lenne meglepő, hiszen fiatal, életerős és előtte az egész élet. Andor azonban egy közlekedési baleset következményeként elveszítette az egyik lábát, ami sok más fiatal esetében a feldolgozhatatlan kategóriába tartozna. De nem Kollár Andornak…

    A fiatalember bátran nézett szembe a kihívással és a lehető legtöbbet szeretné is kihozni ebből az élethelyzetből. Andor a balesete előtt már aktívan sportolt, tehetséges íjásznak számított. Mi sem természetesebb, mint, hogy folytatni szerette volna a sportot és ehhez több helyről kapott már segítséget. Az ország egyik legismertebb íjásza egy speciális, külön Andor számára készített íjat ajándékozott neki, melynek segítségével a kerekesszékből is könnyen tud célozni és pontosan tud lőni. De Andor nem csak a sport területén szeretne teljes életet élni, ehhez pedig egy speciális műlábra van szüksége.

    Ennek érdekében széles körű összefogás indult, amely mögé a fiatal sportoló iskolája, a Szent László ÁMK is beállt. A hagyományos jótékonysági bál támogatói jegyeiből befolyt összeget teljes egészében felajánlotta a család számára, valamint külön adakozás is kezdődött az intézményen belül. Tanárok, diákok, intézményi dolgozók járultak hozzá a műláb megvásárlásához, az összegyűlt pénzt pedig Hajdók Róbert intézményvezető egy jelképes csekk kíséretében adta át Andornak. Több mint 530 ezer forint gyűlt össze, ami nagy segítséget jelent az eszköz megvásárlásában.

    Andor édesanyja elmondta: már többször egyeztettek a műszerészekkel, ki is választották a megfelelő eszközt, ami április végére el is készülhet. A hírek szerint Andor igen magasra tette a lécet a szakemberek számára, hiszen annyit kért tőlük, hogy ő ugyanúgy futni, kerékpározni és mozogni szeretne, mint a többi társa. Az elkészült műlábbal és Andor akaraterejével kétségünk sincsen afelől, hogy mindez meg is fog valósulni. A széles körű összefogás résztvevőinek szívből gratulálunk, Andornak pedig pontos lövéseket és sok-sok vidám percet kívánunk!

    PT