Bátrak Ligája

  • 2019. márc. 19.

A Honvédelmi Sport Szövetség tavaly rendezte meg először a Bátrak Ligáját, melyet Rákóczi Kupa néven indítottak útjára. A sorozat lényege, hogy a fiatalok játékos körülmények között minél több ismeretet gyűjtsenek be a magyar nemzet múltjáról, történetéről.

Az idei sorozat 7 selejtezőből és egy nagy döntőből áll. A harmadik selejtezőállomásnak hétfőn délelőtt Baja adott otthont, az MNÁMK sportcsarnokában egy 10 állomásos akadálypálya várta a fiatalokat. Minden selejtezőben 5 magyarországi és 5 határon túli település küzd meg a továbbjutó helyekért. A házigazdákat kettő iskola, a Szent László ÁMK és az MNÁMK csapatai képviselték, de itt voltak szekszárdi, mohácsi, eszéki vagy éppen magyarkanizsai tanulók is.

A verseny során légvárból felépített akadálypálya, mászófal és lövészet is várta a 7-8. osztályos diákokból álló csapatokat, akiket népes szurkolótábor biztatott a lelátókról. A jó hangulatú versenyen a magyarországi csapatok közül a Szekszárd, míg a határon túli iskolák között a Zenta bizonyult a legjobbnak, így ez a kettő csapat képviselheti körzetünket a júniusi, budapesti nagy döntőben. A díjakat és a több százezer forint értékű vásárlási utalványokat a Bajai Tankerület részéről Szalai Anikó, az önkormányzat részéről Dancsa Bálint, míg a Honvédelmi Sportszövetség részéről dr. Nébald György adta át az ünnepélyes eredményhirdetésen.

                                                  Fotó: Kopri/Snassz.hu

PT

Képgaléria

Képgaléria: Bátrak Ligája 2019