Bicsák papírforma győzelme

  • 2020. aug. 02.

Bár a koronavírus miatt sokáig kérdéses volt, hogy az idén lesz e triatlonverseny Baján, augusztus első hétvégéjén végül meg tudták rendezni a Sprint Országos Bajnokságot a Halászparton. A sűrű versenynaptár ellenére népes és igen nívós mezőny jött össze Baján, az ország élsportolóinak a jelentős része nevezett a viadalra.

A jelenlegi legjobb magyar triatlonozó, Bicsák Bence egy hosszabb versenysorozat végén jött Bajára, így kérdéses volt, hogy mennyi ereje maradt erre az erőpróbára. Fadum Gábor egy hete remek formát mutatott a világbajnoki válogatón, így bizakodva várta a hazai versenyt. Az úszás során Dévay Márk diktálta az iramot, vele Bicsák és Lehmann tudott lépést, illetve tempót tartani. Faldum Gábor jó 30 másodperc hátránnyal szállt ki a vízből.

A kerékpáron az élen álló hármas szépen összedolgozva bő egy percesre növelte előnyét, míg Faldum egy darabig egyedül tekert, majd Dévay Zsombor csatlakozott hozzá. A futás elején az abszolút favoritnak számító Bicsák azonnal az élre állt és már az első kör végére lerázta magáról üldözőit. Végül nagy előnnyel, magabiztosan nyerte meg az országos bajnoki címet. A második helyen Lehmann Csongor ért célba, míg Dévay Márk a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Faldum Gábor végül Dévay Zsombor mögött az ötödik helyen zárta a hazai versenyét.

Bicsák Bence:

“Nagyon szeretem ezt a pályát és ezt a várost. Kiskorom óta jó élmények, jó barátságok fűznek ide. Úgyhogy bármennyire is fáradtan érkeztem ide, ez ismét megadta az alaphangulatot. Tudtam, hogy az úszáson extrát kell hoznom, hogy olyan verseny legyen, ami nekem kedvez. Élveztem a kerékpározást is, próbáltam magam kicsit visszafogni. A futást is próbáltam úgy csinálni, hogy az taktikailag nekem a legjobb legyen.”

Faldum Gábor:

“Úszáson kijöttem úgy, ahogy szoktam, csak volt egy szakadás. A Dévay Márkóról tudni kell, hogy világszinten is egy Top 3-as úszó. Bringán 10 km-ig jó voltam erőben, aztán azt éreztem, hogy ami erő Lengyeltótiban meg volt, az ma hiányzik. Utána egy nagy küzdés volt, hogy befejezzem a versenyt szinte. A negyedik helyen jó lett volna bejönni,de Zsombi ma erős volt, én meg kevésbé.”

PT