Címvédés Siófokon!

  • 2018. jún. 11.

A tavalyi sikert követően az idén ismét nagy tervekkel készülődött a Fercsák Róbert polgármester által vezetett bajai csapat Siófokra, ahol több területen is számot adhattak sport és gasztronómiai tudásukról a városok csapatai. A balatoni szezon kezdés első nagy családi fesztiválja összesen 51 település részvételével zajlott.

Az ünnepélyes megnyitón mások mellett a Symphonic Band szórakoztatta a közönséget, a Huzsvay György vezette zenekar nagy sikert aratott.

A bajaiak valamennyi versenyszámban elindultak, melyek közül többen is eredményesen szerepeltek. Egytálételek “A” kategóriában a mieink az első helyen végeztek a bajai bunyevác birkával, míg a bajai harcsa paprikás kapros-túrós galuskával ételünk különdíjban részesült. Gasztro csapatainkat Novics György és Csémi László vezették.

A hétvégén a településeknek lehetőségük volt arra is, hogy bemutassák saját turisztikai, idegenforgalmi látnivalóikat, rendezvényeiket is bemutassák és reklámozzák. A standokat és a színpadi bemutatkozást külön zsűri pontozta.

A vasárnapi eredményhirdetésen a Nemzeti Regatta fődíját is átadták, amit annak a csapatnak ítéltek oda, amely a legtöbb számban elindult és azokon eredményesen is szerepelt. Ez alapján Baja megvédte tavalyi elsőségét és most is a fődíjjal térhetett haza csapatunk.

A Nemzeti Regatta színpadán olyan zenészek és zenekarok léptek fel a hétvégén, mint a TNT, Király Viktor vagy éppen a Kowalsky meg a Vega.

PT