Családbarát fejlesztés a Bajai Szent Rókus Kórházban

  • 2019. febr. 26.

Kedden az alábbi közlemény érkezett szerkesztőségünkbe, melyet alább változtatás nélkül közlünk.

Családbarát fejlesztés a Bajai Szent Rókus Kórházban.

2019-ben is folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az intézmény ezúttal a szülészetet, valamint a koraszülött intenzív ellátást teheti korszerűbbé és családközpontúbbá, megközelítőleg 51 millió forint kormányzati támogatásból.
A Bajai Szent Rókus Kórházban mindig lényeges célkitűzés volt, hogy az ellátás során érvényesülhessen a családbarát szemlélet.
Az intézmény nemrégiben megkapta a „Családbarát munkahely” díjat, a szülészet-nőgyógyászat pedig kiérdemelte a „Családbarát osztály” elismerést. Kormányzati támogatással most ismét ezen a területen történhet előrelépés.
Baja város fontos intézménye megközelítőleg 51 millió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, aminek segítségével a szülészeti és a koraszülött intenzív ellátás fejlődhet tovább, illetve válhat családbarát szempontból még korszerűbbé.
A megvalósuló fejlesztés – összhangban Magyarország Kormányának családpolitikájával – könnyebbséget hoz a térség gyermekeket nevelő, vagy gyermeket váró családjainak életébe.
A térségünk számára fontos, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház folyamatos sikereket ér el a pályázati kiírásokon, s hogy szinte nincs olyan hónap, amikor ne adhatnánk hírt egy-egy újabb beruházásról. Ez minden bajai, bácskai ember érdeke!

Dr. Tóth Gábor, főigazgató, Bajai Szent Rókus Kórház
Zsigó Róbert, államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője
Fercsák Róbert, Baja város polgármestere