Csapatmunka

  • 2019. szept. 03.

Megújult környezet fogadta a gyerekeket hétfőn reggel az Újvárosi bölcsiben. Az intézmény május végén zárta be a kapuit, hogy aztán néhány nap alatt teljesen kiürítsék az épületet. Egy nyertes pályázatnak és az önkormányzat által biztosított önerőnek köszönhetően teljesen megújult az ingatlan, az előtér, a vizesblokkok és a csoportszobák is új képet mutatnak.

Kiss Tiborné, a Bajai Egyesített Bölcsődék vezetője elmondta: egy nagy összefogás eredménye a mostani munka, hiszen a határidők betartásához szükség volt a szülők, az önkormányzat, a kollégák és a kivitelező cég segítségére is. A nyarat a gyerekek és a kisgyermeknevelők a Szent Antal utcai intézményben töltötték, ahol remek körülmények között, jó társaságban lehettek a kicsik.

Mindeközben az Újvárosi telephelyen komoly változások történtek. A csoportszobák új burkolatot kaptak, kifestettek, a vizesblokkok teljesen megújultak, új vezetékhálózatot építettek ki, kicserélték a WC-ket, a zuhanytálcákat és a mosdókat. Megújultak az átadóhelyiségek és a fogadótér, az önerőnek köszönhetően pedig új, modern bútorokat is kapott az intézmény. A visszajelzések nagyon pozitívak, a hétfői indulást követően a szülők és a gyerekek is elégedetten nyilatkoztak a változásokról.

Kedden a város vezetése is megtekintette a felújítás végeredményét. Fercsák Róbert elégedett volt a látottakkal, mint mondta szembetűnő a változás. Baja polgármestere egy jó hírt is hozott magával, hiszen az önkormányzat egy újabb bölcsődei felújítással kapcsolatos pályázatot nyújtott be nemrégen, ami szintén jó úton halad a megvalósítás felé. Ez alapján a fejlesztések tovább folytatódhatnak ezen a területen, amire remélhetőleg a gyermeklétszám alakulása is indokot szolgáltat a jövőben. Csubákné Besesek Andrea alpolgármester hozzátette: az Újvárosi bölcsibe jelenleg 40 gyermek jár, azonban a szeptemberben és októberben zajló beszoktatási időszak végére minden bizonnyal teljesen kihasználják a 84 fős keretet. Egy csoportszobában maximum 12 gyermeket lehet elhelyezni.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Újvárosi bölcsőde