Csodát tettek Nándi Angyalai

  • 2018. okt. 01.

Az elmúlt hétvégén Csepelen rendezték meg a felnőtt evezős országos bajnokságot. Az eseményre a Bajai Spartacus SC egy hölgy koszorúval nevezett, Bartos Adél, Döbröntey Réka, Balogh Zsófia és Végh Nóra indult a megmérettetésen.

A négy fős bajai csapattal szemben a csepeliek 120, a győriek 70, a szegediek szintén több tucat evezőssel indultak az OB-n, viszont a négy bajai lány nem várt remek eredményeket szállított.

Rögtön egy bombameglepetéssel kezdődött az OB, hiszen a női könnyűsúlyú négyesek versenyét a Bajai Spartacus SC nyerte, miközben előzetesen legjobb esetben is csak a bronzéremre pályázhattak a mieink. A siker feldobhatta a lányokat, akik ezt követően újabb csillogó érmeket gyűjtöttek be.

A Bartos-Döbröntey páros megnyerte a perort és a könnyűsúlyú dublót is, míg a Balogh-Végh páros mindkét számban harmadik helyezett lett. Szintén nagy dicséretet érdemel Döbröntey Réka könnyűsúlyú szkiffben elért negyedik helyezése. Ezzel a női könnyűsúlyú szakág 4 megnyerhető aranyérméből három Bajára került.

Az 5 megnyert éremmel a Bajai Spartacus SC az előkelő negyedik helyen végzett az éremtáblázaton, több nagy klubot is megelőzve. Nem csoda, hogy Bartos Nándor, a Spartacus vezetőedzője sorra fogadta a szakma gratulációját és a kollégák elismerését a versenyt követően.

A fiatalok mellett a rutinosabb korosztály is alaposan kitett magért, hiszen a veteránok között a férfiak 3-4 aranyat nyertek, míg a hölgyek azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a Csepel mellett egyedül a Spartacus tudott női nyolcast kiállítani az országos bajnokságon.

PT