Csomagba zárt szeretet

  • 2018. dec. 21.

A Magyar Katolikus Karitasz minden évben élelmiszer csomagokat ad át rászoruló családok részére, a bajai csoport ezúttal is csatlakozott a kezdeményezéshez. Fekete Szabolcs plébános és kollégái több helyen gyűjtötték az élelmiszereket az elmúlt hetekben. Az egyik országos áruházlánccal együttműködve a bajai üzletben volt lehetőség az adományok leadására, valamint a Karitasz irodájában is le lehetett tenni a csomagokat. A csoport a megszokott módon az adventi vásárban is jelen volt, ahol szintén a gyűjtést lehetett támogatni.

A napokban a Szent László ÁMK diákjai segítségével összesen 210 csomagot állítottak össze, melyek közül 150 7,5 kg-os, 60 pedig 10,5 kg-os volt. Ezeket azon családok számára osztották ki, akik korábban értesítőt kaptak a Karitasztól a csomagosztással kapcsolatban, ezen papír felmutatásával lehetett átvenni az élelmiszert.

A Karitasz képviselője elmondta: az idei évre sikerült előre lépni a csomagok tekintetében, hiszen már a kisebb csomagba is bekerülhetett az étolaj, több édességet és lisztet is kaphattak a családok. Nagyon elégedettek a gyűjtéssel, rengeteg segítséget kaptak hozzá a lakosságtól, a cégektől. A kiválasztott háztartások hasonló mennyiségű és minőségű csomagot vehettek át.

PT