Dallamok közt tanulnak

  • 2020. jan. 22.

Különleges hangszer bemutatóra várták kedden délután a média képviselőit a Szent László ÁMK Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolájába. A bajai intézmény a Kodály Program harmadik ütemének keretében sikeresen pályázott, így új hangszerekkel bővíthette az eszköztárát.

Fotók: Kopri/Snassz.hu

A jeles esemény alkalmából az iskola növendékei egy mesét hallgathattak meg, melyet több hangszerrel is illusztráltak. A mintegy 3,6 millió forintos beruházás keretében különleges és drága hangszereket tudtak megvásárolni, így mostantól például xilofon és harangjáték is gazdagítja az intézményt.

Göbl Zoltánné intézményegység-vezető elmondta: a mostani már a második sikeres pályázatuk a Kodály Program keretében, 2017-ben a mostanihoz hasonló módon 3,6 millió forintot költhettek új hangszerekre. Így az elmúlt három évben összesen 7,2 millió fontból újult meg és gazdagodott az intézmény eszköztára. Göbl Zoltánné hozzátette: ezzel újabb lépést tudtak tenni a tehetséggondozás útján, de az eszközbeszerzés mellett például továbbképzések is szerepelnek a terveik között.

A mostani fejlesztésnek köszönhetően az iskola 8 tanterméből immáron 5-ben található zongora vagy pianínó, ami nagy segítséget nyújt az oktatásban. Az új eszközök beszerzése mellett a pedagógusi kart is folyamatosan bővítik és fiatalítják. Nemrég kezdte meg a munkát az új kórusvezető, Makai Katalin személyében, valamint egy végzős hallgató, Nagy Viktória is igent mondott a hívó szóra és ő lesz a szeptemberben induló új tanévben az elsős osztályfőnök. Rajtuk kívül egy gitároktató is megkezdte a munkát az intézményben,valamint a Liszt AMI szakemberei is rendszeres vendégek az intézményben.

PT