Dávodon és Bácsbokodon újabb fejlesztéseket adtak át

    • 2020. okt. 22.

    Bácsbokodon október 22-én újabb fejlesztések átadására került sor, bejárás keretében. Kovács László polgármester Zsigó Róbert  országgyűlési képviselővel tekintette meg a megvalósult fejlesztéseket.

    Vidékfejlesztési Programban a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” elnevezésű sikeres pályázat keretében valósult meg a piac fejlesztése.

    A beruházás keretében a termelői piac felújítása, korszerűsítése történt meg, amely magában foglalta a piac területének térburkolattal történő felújítását, valamint a területen 8 db egyenként 35 négyzetméteres fedett árusító szín és 6 db napelemes kandeláber elhelyezését. A termelői piac területe a fejlesztést követően 787,5 m2-re emelkedett,  emellett az árusító asztalfelület nagysága a fejlesztést megelőző állapot közel kétszeresére nőtt.
    A megvalósítás eredményeként egy olyan korszerű, térburkolattal ellátott, fedett helyi piac jött létre Bácsbokodon, amely biztosítja a vidéki térségekben élők életminőségének javítását, a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátását, a helyi termelők piacra jutásának elősegítését, a helyi alapanyagok felhasználásának támogatását, ezen keresztül a helyi gazdaság fejlesztését.
    A fejlesztés több mint 46 millió forintból valósult meg.

    A Magyar Falu Program keretében pedig a Bácsbokod orvosi rendelő eszközfejlesztése valósult meg.

    A beszerzés keretében a háziorvosi betegellátáshoz nélkülözhetetlen, az alábbi eszközök beszerzése történt meg: Boka-kar-index mérő, vérnyomásmérők, fonendoszkóp, látásvizsgáló tábla és plexilapok, otoszkóp, kézi váladékszívó, defibrillátor, gyógyszerhűtő.
    Elnyert támogatás összege közel 3 millió forint.

    Képgaléria

    Képgaléria: Bácsbokodi fejlesztések

    Dávod

    Az Agrárminisztérium áltaácsbokl szervezett országfásítási programban részt vesz Dávod. Ennek keretében 30 db (5-6) féle fa ültetésére kaptak támogatást. A mai napon Hirtenberg János polgármester és Zsigó Róbert a térség országgyűlési képviselője közösen elültették az első fákat.

    Képgaléria

    Képgaléria: Dávodi faültetés