Dunafalva és Szeremle a következő nyertes

    • 2020. jún. 26.

     A Magyar Falu Program térségünk számos településének  adott lehetőséget a fejlesztésekre. 
    Június 26-án délelőtt Dunafalván, Arató Béla polgármester találkozott Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselőjével, melynek apropója a településen zajló fejlesztések megtekintése, valamint a település jövőjét érintő kérdések, feladatok átbeszélése.
    A közös munka eredményeként Dunafalván megújulhatott az óvoda, elkészült a bekötő út és a templom.

    A másik Baja közeli szomszédja, Szeremle is a szerencsés pályázók közé tartozik, hiszen egy TOP nyertes pályázatnak köszönhetően bruttó 156 millió forint értékben, mely önerőt is tartalmaz, újulhat meg a Fő utcán a régi óvoda épület. A bővítés és a felújítás után egy korszerű óvodája lesz a településnek. Ezzel párhuzamosan folyik a szeremlei Egészségház felújítása, közel 28 millió forintból valamint az “Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” pályázattal elnyert 45 millió forint támogatással megvalósulhat az Egészségház belső átalakítása a járási kormányhivatal előírásainak megfelelően, a mozgáskorlátozott feljáró, akadálymentes parkoló építése, épületvillamossági felújítás, magastető kialakítása, belső akadálymentesítés valamint a szolgálatok korszerű orvostechnikai eszközökkel való felszerelése. Az épület akadálymentesítésével az önkormányzat régi kötelezettségének tesz eleget és elősegíti minden társadalmi csoport részére a közszolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést, így esélyegyenlőségi szempontból is előrelépést jelent.

    A folyamatban lévő munkálatok szemrevételezése után Varga György polgármesterrel a jelenlegi fejlesztésekről, jövőbeni feladatokról, tervekről további közös munkáról egyeztetett Zsigó Róbert a választókerület országgyűlési képviselője.

    Képgaléria

    Képgaléria: Dunafalvi és szeremlei fejlesztések