Duplán jó rajt

  • 2020. szept. 22.

Szeptember közepén végre elrajtolhatott az idei Lotus Cup Europe sorozat, melyben az elmúlt évekhez hasonlóan ismét ott van Vizin Tamás. A bajai autóversenyző erős mezőnyben mérettetheti meg magát az idén is, a cél pedig ismét a dobogós helyek valamelyikének a megszerzése lehet.

A koronavírus járvány természetesen ezt a sorozatot is befolyásolta, így a tervezett 7 versenyhétvége helyett ezúttal csak 4 hétvégén köröz majd a mezőny. Arról nem is beszélve, hogy a legutolsó és a mostani versenyautóba ülés között röpke 348 nap telt el Vizin Tamás számára. Az első versenynek a németországi Nürburgring adott otthont, ahová nem utazott jó előjelekkel Tamás. Az elsőszámú autója ugyanis nem készült el a rajtig, így egy pótjárművel kellett versenyeznie. Szerencsére ebből nem sok látszott a hétvégén.

“A szombat reggeli időmérőn ültem először ebben az autóban, az éjszaka alatt még szerelték a műhelyben – mesélt a hétvége élményeiről Vizin Tamás. Ennek ellenére sikerült megismételni a 2016-os évkezdést, ami azt jelentette, hogy minden pályára lépésnél sikerült a legjobbnak lenni.”

Tamás kategóriájában összesen 10 autó volt, azonban a bajai pilóta kiemelkedett közülük. Az időmérőt is magabiztosan nyerte, valamint a futamokon sem igazán tudták megszorítani. Ennek megfelelően a szombati és a vasárnapi futamot is megnyerte, így tökéletes hétvégével kezdte az idényt.

“Van egy új fejlesztés az autón, ami a beáramló levegőt kicsit másképpen használja fel. Ennek köszönhetően az egyenesekben gyorsulni tudtunk és már nem akkora hátrányunk van ezeken a részeken, mint korábban” – avatott be egy kicsit a kulisszatitkokba Vizin Tamás.

A sorozat a jövő hétvégén Franciaországban folytatódik, a többi futamról azonban még nincsen hivatalos információ.

PT

Fotók: Lotus Europe Cup