Egy vérből valók vagyunk!

  • 2018. okt. 09.

Első alkalommal rendezik meg ezekben a napokban a Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozót, melynek Baja lett a házigazdája. A kárpátaljai Nagyberegről, az erdélyi Erdőszentgyörgyről, valamint a vajdasági Zomborból 12-12 fiatal érkezett városunkba, hogy kísérő tanáraikkal közösen egy héten át élvezzék az itt élők és a Baja Város Diákönkormányzatának vendégszeretetét.

A diákok több programon is részt vesznek az egy hét alatt, a város és a környék természeti szépségeivel is megismerkednek, ízelítőt kapnak az itteni gasztronómiából és kultúrából is.

Hétfő délelőtt a városházán fogadták őket, míg délután a Testvérvárosi Parkban egy fát is elültettek, ami a nemzeti összetartozást hivatott jelképezni. Az ünnepi beszédet Csubákné Besesek Andrea alpolgármester mondta, aki kiemelte: a tisztelet, a segítség és a hála a mai napig összetartja a határainkon belül és azon kívül élő magyarokat és bízik benne, hogy a most elültetett fával az utókor számára is sikerül némi iránymutatást adni.

Ezt segíthetik elő azok a nemzeti színű szalagok, melyeket a fa ágaira kötöztek, és melyek mindegyike egy-egy idézetet tartalmazott. A fát a Bereczki Máté középiskola ajánlotta fel, az ottani diákok a szakszerű ültetésben is segítséget nyújtottak.

Kedden pedig már a Gemencben tettek kirándulást a fiatalok. A kisvonatos utazáshoz egy vendéget is kaptak, nevezetesen Soltész Miklós államtitkárt. A politikus örömmel vette a meghívást és szívesen csatlakozott a csapathoz.

A hét hátralévő részében még sport programok, táncház és zenés est is várja az ifjúsági találkozó résztvevőit.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Ifjúsági találkozó