Egyenruhás kórházparancsnokok álltak munkába

  • 2020. márc. 31.

Március 30-án hétfőn az ország 108 kórházából 51 intézmény kapott egyenruhás kórházparancsnokot. A katonák az ország valamennyi megyéjében teljesítenek szolgálatot, több területen is segítve a gördülékeny munkavégzést. A Bajai Szent Rókus Kórházban szintén jelen van egy alezredes, aki közvetlen segíti Dr. Tóth Gábor főigazgató és csapata munkáját.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az egyik országos médiumnak nyilatkozva elmondta: a kórházparancsnoki feladatkört a belügyminiszter irányítása alatt az országos kórházparancsnok koordinálja. A kórházparancsnokok közreműködőként, támogatóként vannak jelen, orvosszakmai, egészségügyi szakmai kérdésben nem döntenek. Az 51 kinevezett katona parancsnoknak az a dolga, hogy az észrevételeket, igényeket, kéréseket eljuttassák az országos kórházparancsnokhoz, aki mellett azokat egy törzs feldolgozza és megküldi a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzsnek.

“Ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, a kórházak ki fogják bírni a terhelést.” – ezt már Orbán Viktor mondta el egy sajtótájékoztatón. Magyarország miniszterelnöke hozzátette: a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való karbantartása a kórházparancsnokok feladata lesz.

PT