Egymástól tanulnak

  • 2019. máj. 09.

Immáron a 21. alkalommal szervezték meg a Turisztikai Desztinációs Menedzsment országos konferenciáját, melynek az idei évben városunk adhat otthont. A kettő napos szakmai találkozó célja, hogy a szakterületen dolgozók megismerjék egymás munkáját, átadják egymásnak tapasztalataikat és ismereteiket.

A konferencia nulladik napján szerdán este egy kötetlen beszélgetésen és egy borkóstolón vettek részt a konferenciára érkezők, majd csütörtökön délelőtt a Turisztikai Központban a hivatalos megnyitóval kezdetét vette a programsorozat. A város nevében Vedelek Norbert köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta: nagyon örül neki, hogy Bajára szervezték a konferenciát, sőt jöhettek volna hamarabb is városunkba. Az alpolgármester elmondta a jelenlévőknek, hogy a bajai emberek a város természeti értékeire, a csodálatos környezetre a legbüszkébbek, így bőven lesz mit megnézni és megismerni a konferencia idején.

Ugyanezen a vonalon maradva Schäfer Andrea, a bajai Tourinform Iroda vezetője a városban fellelhető látnivalókra, turisztikai értékekre hívta fel a figyelmet. Szó esett kulturális programokról, fesztiválokról, a nyári szabadtéri szuperprodukcióról, a Gemencről és a sportolási lehetőségekről, majd a beszámoló végén a halászlé dal is felcsendült.

A kora délutánig tartó időszakban szakmai előadások, beszámolók szerepelnek a kínálatban, majd pedig csapatépítő programként kisvonatozás és sétahajózás lesz. A konferencia második napján pénteken rendhagyó módon a Magyar TDM Szövetség közgyűlését rendezik meg szintén a Turisztikai Központban.

A bajaiak pedig bízhatnak benne, hogy ez a rendezvény is hozzájárul ahhoz, hogy újabb vendégeket köszönthessünk majd városunkban, hogy tovább emelkedjen a vendégéjszakák száma Baján.

PT

Képgaléria

Képgaléria: TDM konferencia