Együtt karácsonyoztak az újvárosiak

  • 2018. dec. 15.

Négy évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, miszerint az adventi időszakban egy közös ünnepi műsor keretében várják a Karácsonyt és köszöntsék egymást az Újvárosi lakótelepen élők. Az ünnephez közös karácsonyfa is dukál, ezt már napokkal ezelőtt felállították és feldíszítették a környéken élők.

Fotók: Kopri / SNASSZ.hu

A csütörtök délutáni ünnepség kezdetén a szervező Jobb Bajáért Egyesület nevében Hodovány Anett elnök az adventi időszak szépségére és a Karácsony összetartó, összekovácsoló erejére hívta fel a figyelmet. Az Újvárosiak közös karácsonyának az ötlete évekkel ezelőtt Szádeczky Attila fejében fogalmazódott meg, aki elmondta: örül annak, hogy kezdeményezése pozitív fogadtatásra lelt és évről évre együtt ünnepelhetnek azok, akik az esztendő többi napján talán nem is állnak meg egymással beszélgetni, de most erre lehetőségük van.

Az ünnepi műsort ezúttal is az Újvárosi Általános Iskola és Óvoda növendékei adták, akik a betlehemi történéseket hozták kicsit közelebb az emberek számára. A közös karácsony ismét jól sikerült, az ünnepig hátra lévő időben pedig minden bizonnyal fokozódik a várakozás öröme.

baja.hu/PT