Éjszaka a múzeumban

  • 2019. jún. 26.

Három kívánság címmel a bajai Türr István Múzeum az idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Baján összesen 7 helyszínen, 6 óra alatt 26 különböző kulturális programmal várták az érdeklődőket. A fő téma a mese volt, ami minden helyszínen megjelent, azonban egyéb különlegességekkel is lehetett találkozni.

Fotó: Pulai Zsóka

A központi helyszín ezúttal a múzeum épülete mellett az Éber Emlékház volt, ahol A nő az örök múzsa című kiállítás mellett egy divatbemutatót is meg lehetett tekinteni. A 21. század elejét megidéző eseményen korhű ruhákkal, ékszerekkel és kiegészítőkkel jelentek meg a hölgyek.

Fotó: Nievel Béla

A kora esti órákban még az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, azonban később ez már nem volt elmondható. Ennek megfelelően a múzeum udvarára tervezett koncertet zárt helyre kellett átköltöztetni, Váczi Eszter és a Quartet a Bácskai Kultúrpalotában szórakoztatta a közönséget.

A látogatók mind a 7 helyszínt végig járhatták a rendelkezésre álló 6 óra alatt, így a Bagolyvárban, a Bunyevác tájházban, a Csillagvizsgálóban, a Nagy István Képtárban és az EGyMI-ben is voltak programok.

PT