Elektronikus ebédrendelés jön

  • 2018. jún. 12.

Baján is interneten lehet megrendelni a jövőben a diákok menzáját. A másutt már sikeresen alkalmazott rendszert városunkban is bevezetik, szeptember 01-től már minden Tankerület által fenntartott intézményben elindul az E-menza.

A cél, hogy a szülők gyorsabban, egyszerűbben tudják megrendelni és kifizetni gyermekeik étkezését. A témában kedden Csubákné Besesek Andrea tartott sajtótájékoztatót a Városházán. Az alpolgármester elmondta: a 100%-ban önkormányzati beruházással június 15-ig végez a kivitelező cég, ezt követően a tesztidőszak és az adatfeltöltés következik.

Az alsó tagozatos osztályok egy csoportkártyát kapnak majd, ami az egyéni rendeléseket is kezeli. A kártyát a tanítók kapják majd meg és ők is használják azt. A felsősöknél és a középiskolásoknál pedig egyéni kártyák lesznek. A sajtótájékoztatón elhangzott: fontos, hogy a szülők minél hamarabb elvégezzék a regisztrációt, mert annál hatékonyabban kezdődhet meg a nyári tesztüzem.

Azokra is gondoltak, akik nem tudják vagy nem szeretnék használni az internetet, ők a Polgármesteri Hivatalban hétfőn, szerdán és pénteken intézhetik a befizetéseket.

Szintén az oktatáshoz kapcsolódó hír, hogy a nyári napközit összesen 23 fő kérte a városban, míg a hátrányos helyzetben élők közül összesen 19 gyermek részére igényeltek a nyári időszakra napi egyszeri, ingyenes meleg ételt.

PT