Elindult a Budapest-Baja regatta mezőnye

  • 2018. aug. 03.

Hajnali öt órakor elrajtolt a 30. Budapest-Baja hosszútávú evezős regatta mezőnye. A Lágymányosi-öbölből elsőként a leglassabb egységek indultak, majd némi időeltolódással a többiek is nekivághattak a több, mint 160 kilométer teljesítésének.

A Duna rendkívül alacsony vízállása egyébként már a rajtot is megnehezítette, a mezőnyt kísérő komp ugyanis nem tudott a tervezett helyről indulni. A vízállás a nap további részében is gondot okozhat, hiszen annyira alacsony, hogy szinte semmi sodrást nem biztosít a hajóknak. Ha ehhez hozzávesszük még a nagy kánikulát is, akkor elmondhatjuk, hogy igazi hősök húznak ezekben a percekben a fővárosból Baja irányába.

Egy dolog viszont biztos, mégpedig, hogy az idén több kiesővel is lehet számolni, hiszen a záró komp minden olyan egységet felvesz, akit utolér, ezzel is biztosítva a verseny problémamentes lebonyolítását.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően 45 hajóegységben összesen 155 sportoló indult az idei regattán, az első célba érkezők délután négy óra környékén érhetik el a Sugovicát.

PT