Élmény két keréken!

  • 2018. jún. 01.

Csütörtökön már beszámoltunk róla, hogy kettő napon át Baján vendégeskedik a Safety Hungary motoros vezetéstechnikai oktató csoport, akik középiskolás diákok számára tartottak elméleti és gyakorlati előadásokat. Az első napon a Bányaiban, majd pénteken a Bereczkiben szerveztek előadásokat, valamint a diákok a motoros szimulátorokat is kipróbálhatták.

A Rotary Club bajai csoportjának jóvoltából pedig pénteken délután az Újvárosi Általános Iskola autista tagozatára járó gyerekek részesültek egy hatalmas élményben, hiszen az oktatók gépcsodáikon körbevitték őket a szigeten. A csapathoz a Rotary regnáló elnöke is csatlakozott, hiszen Sarlós István maga is napi szinten ül motorra.

A bajai csoport első embere korábban már többször is látogatást tett az iskolában, ahol a gyerekek megismerkedhettek a motorjával, valamint a főbb védőfelszerelésekkel. Ennek köszönhetően pénteken délután már ismerősként köszöntötték egymást a felek és a tanulók bátran pattantak nyeregbe, hogy megtegyenek egy-két kört a szigeten.

A Safety Hungary oktatói elmondták: nagyon elégedettek a Baján szerzett tapasztalatokkal, hiszen a kettő nap során mintegy 400 diákkal ismertették meg a biztonságos motorozás fontosságát, valamint számukra is nagy élményt jelentett az autista gyerekek motoroztatása.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Gyerekek motoroztatása!