Előléptetések, elismerések a Semmelweis-napon

  • 2018. júl. 05.

Zsúfolásig megtelt a kórház ebédlője, a magyar egészségügy napja alkalmából valamennyi osztály dolgozója meghívót kapott. A Semmelweis-napot 1992 óta tartják Magyarországon, ahol az ágazatban dolgozókat köszöntik és jutalmazzák.

Az ünnepség kezdetén Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki Zsigó Róbert országgyűlési képviselő levelét is felolvasta. Ezt követte dr. Tóth Gábor főigazgató beszéde, aki megköszönte a kollégák egész éves kitartó és magas színvonalú munkáját.

Az orvosok, nővérek, ápolók fényképek és egy filmrészlet segítségével megismerkedhettek Semmelweis Ignác életével és munkásságával, majd ünnepi pillanatok következtek. Előbb dr. Tóth Gábor főigazgató a szakmai előmenetelben részesülő kollégákat köszöntötte, újdonsült adjunktusok és főorvosok fogadták a gratulációkat. Ezt követően pedig az elmúlt egy évben kimagasló szakmai munkát végző orvosokat, nővéreket és ápolókat köszöntöttek.

Az ünnepség zárásaként a főigazgató Kozma Imre atya áldását tolmácsolta a Bajai Szent Rókus Kórház valamennyi dolgozójának.

PT