Elvitték a bárkát

  • 2019. jún. 17.

Sokan örültek a hírnek néhány évvel ezelőtt, hogy az egyik bajai halbolt tulajdonosa egy halászbárkát helyez ki a Halászparti öbölbe, pontosan olyat, amilyenekből évtizedekkel ezelőtt árulták a halat a halászok Baján. Az impozáns bárka sok embert csalogatott ki a partra, több fotósnak is kedvenc témája volt a különleges építmény.

Fotók: Kovács Csaba

Egy darabig halat is lehetett vásárolni rajta, azonban egy ideje már nem üzemelt halárusító helyként. Sőt, a tulajdonos halálát követően gazdátlanná vált, a vízállás ingadozása okán hol messzebb sodródott a parttól, hol pedig siralmas látvány nyújtva az oldalára borulva feküdt a köveken.

A közösségi oldalakon is rendre téma volt a bárka állapota és a kialakult helyzet felelősét is keresték. Végül a halászbárkát a mai napon délelőtt elvontatták az öbölből. Megkerestük az ügyben az illetékes Alsó Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot, ahonnan nagyon gyorsan választ is kaptunk.

“Megkeresésére hivatkozva tájékoztatom, hogy a halászbárka a tulajdonos elhunytát követően nem üzemelt. Az örökös megrendelésének megfelelően az ADUVIZIG munkatársai a bárkát az ÁTI-Depo dunai kikötőjébe vontatták, ahol azt tudomásunk szerint kiemelik. A bárka további sorsáról az örökös fog dönteni, gondoskodni, ennek megfelelően bővebb információval is ő tud szolgálni. – áll a válaszban.

PT