Érmes karatékák

  • 2019. jún. 04.

Az elmúlt hétvégén Dunaszerdahelyen rendezték meg a nyílt szlovák karate bajnokságot, ahová négy ország összesen 7 szervezetétől érkeztek harcosok. Kern Róbert 3 tanítványát nevezte az eseményre, a bajai dojot Emelieze Ágoston és Bagó Flórián képviselte, míg az észak-magyarországi Varga Dojoból Poroszka Máté indult.

A mezőnyre nem lehetett panasz, hiszen valamennyi súlycsoportban igen nagy volt a főtábla, látványos csatákon keresztül lehetett eljutni az érmekig. A kettő bajai harcos közül végül Emelieze Ágoston verekedte be magát a döntőbe, ahol vereséget szenvedett és az ezüstérmes pozícióban zárt. Bagó Flórián ugyanitt a harmadik helyen végzett.

A Varga Dojo harcosa, Poroszka Máté viszont nem talált legyőzőre ezen a napon és aranyérmet ünnepelhetett. Ezzel teljes lett a Kern tanítványok éremkollekciója.

A bajaik számára az első félév versenynaptárában még egy program szerepel, június végén a kiskunfélegyházi Pünkösd Kupán harcolnak Kern Róbert tanítványai. Ezt követően a nyáron a hagyományos edzőtábor és övvizsga vár a mieinkre.

PT