Értékelés és tervezés

  • 2018. nov. 30.

“Sok mindenre büszkék lehetünk, viszont van néhány dolog amit kudarcként éltünk meg.” Így foglalta össze a 2018-as esztendőt Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének vezetője szerint nagy siker, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében újra kell tárgyalni és értékelni a rokkantsági besorolásokat, amiért a szövetség is nagyon sokat dolgozott az idén. Az elnök asszony a bajai évzárón szintén pozitívan értékelte, hogy emelték a fogyatékos gyermekek ápolási díját, viszont kudarcként élték meg, hogy még mindig megkülönböztetés éri ezen a területen a különböző családtagokat.

Az ünnepélyes évzáró alkalmából rendezett estélyre teljesen megtelt az egyik bajai étterem nagy terme, a csoport tagjai barátként köszöntötték egymást és beszélték át az elmúlt hetek, hónapok történéseit. A program kezdetén a Szent László ÁMK felnőtt kamarakórusa adott színvonalas ünnepi műsort, a karácsony köré építve a kórusműveket.

A város nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester mondott köszöntőt, aki kiemelte: az önkormányzat mindig is jó kapcsolatot ápolt a helyi csoporttal, több területen is sikeres az együttműködés. Természetesen az egyik legfontosabb dolog, hogy a lehető legtöbb helyen megtörténjen az akadálymentesítés, ezzel is segítve az arra rászorulók életét.

A mintegy 250 fős tömeg igazi családként éli a hétköznapokat és ez egy-egy ünnepnapon, egy-egy ünnepségen is meglátszik. Az este során elhangzott: sok szép eredményt elért már a MEOSZ vezetése, azonban rengeteg megoldásra váró probléma van még. Ezeket pedig csak együtt tudják majd megoldani, ahogyan tették azt az elmúlt években is.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Mozgáskorlátozottak évzárója