Ettek, ittak, mulattak

  • 2019. febr. 25.

Nem unatkoztak azok akik szombaton a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál programjait választották. A programsorozat délelőtt 10 órakor indult, amikor is a csapatok az első kötelező koccintások után hatalmas harci kedvvel kezdték meg az alapanyag gyúrását.

                                           Fotók: Kopri/SNASSZ.hu

A 2019-es esztendő Baján a Fiatalok Éve, ennek szellemében az idei fesztiválon 3 ifjúsági csapat is gyúrta a kolbászhúst. Ezzel párhuzamosan a jótékonysági gyúrás is megkezdődött, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ezúttal is nagycsaládosok kapták meg az elkészített csomagokat.

A sátrat percek alatt finom illatok lengték be, igazi gasztronómiai közegben készültek a hurkák és kolbászok, fogyott a bor és a pálinka. Már a fesztivál kezdetén sokan látogattak ki az eseményre, de az igazi dömping délutánra maradt. Előbb a Bácska Arany Párlata elismerést adták át, majd a legjobb kolbász készítőit díjazták. További ajándékokat adtak át higiéniai körülmények és a terítés kategóriában.

A délután pedig már a felhőtlen szórakozás jegyében telt. Színpadra lépett Kató néni, azaz Ihos József, telt ház mellett mulathattak a vendégek Nótár Maryvel, míg a fesztivál egy táncházzal ért véget.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a Belvárosi Közösségi Házban újabb jótékonysági ételosztást rendeztek. Ezúttal 300 adag babgulyás talált gazdára a Rotary Club Baja felajánlásának köszönhetően.

PT