Évnyitó a fejlesztés és a fejlődés jegyében

  • 2019. szept. 02.

Egy fúrás, egy kalapálás és egy gyors ablakcsere között a bajai Eötvös József Főiskolán is kezdetét vette az új tanév. A hétfő délelőtt megtartott évnyitón elhangzott: évek óta várnak a nyáron megkezdett fejlesztésre, melynek köszönhetően az intézmény teljes “A” épülete megújul. dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor elmondta: a felújítási munkák miatt a “B” épületben kezdik meg az új tanévet, azonban az építkezésből adódó nehézségek ellenére a szakmai színvonalból nem engednek, ugyanazt nyújtják majd a kollégái, mint amit az elmúlt másfél évszázadban. Nem csak a főiskola, hanem a gyakorlóhelyek is felkészültek a tanévre, a hallgatók fogadására.

dr. Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár egykori kollégaként érkezett az évnyitóra, hiszen korábban ő is a főiskola oktatói csapatát erősítette. A frissen kinevezett államtitkár elmondta: az EJF az ország egyik legkisebb pedagógusképző intézménye, azonban a régióban abszolút meghatározó szerepet tölt be. Ezt igazolja Eötvös József egykori elképzelése is a pedagógus-képzésről, miszerint regionális képzőhelyekre van szükség.

Az évnyitón a gólyák, az elsőéves hallgatók elmondták az ünnepi esküt, majd dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya egy kézfogással jelezte a számukra, hogy mostantól teljes jogú tagjai az EJF-nek. Az idei évnyitót a generációk találkozásának is lehetne nevezni, hiszen a gólyák és a felsőbb éves hallgatók mellett a több évtizeddel ezelőtt végzett pedagógusokat is köszöntötték. Számukra díszdiplomát adtak át, egy szál virág kíséretében.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Munkás évnyitó