Fejlesztések Waiblingenben

  • 2018. okt. 21.

A kulturális estet megelőzően egy bejáráson is részt vettek a Waiblingenben tartózkodó bajaiak. Andreas Hesky főpolgármester saját maga vállalta, hogy elkalauzolja a bajaiakat Waiblingen belvárosában.

A főpolgármester elmondta: egy nagy szabású felújítási sorozat kezdődött nemrég, ami a város több pontját is érinti. A történelmi belvárosban templomok, intézmények kapnak új köntöst, míg a város szívében található parkban több változás is lesz.

A Waiblingenen keresztül futó Rems folyót több szempontból is megpróbálják kihasználni, a helyi sportolók és a turisták számára is próbálják csábítóbbá tenni. Stégek épülnek, melyek több célt is szolgálnak majd a jövőben.

A helyi városvezetés erősen elköteleződött a családok és a gyerekek irányába. Ennek jeleként új játszótereket hoznak létre, gördeszka pályát építenek, valamint olyan tereket alakítanak ki, ahol együtt tölthetik el az időt a helyi és a városba érkező családok.

A főpolgármester elmondta: az egyik legnagyobb vitát a „Művészeti tér” elnevezésű beruházás okozta a város vezetésén belül, azonban többszöri nekifutásra végül zöld utat kapott a fejlesztés. Ennek eredményeképpen a parkon belül egy kézilabda pálya méretű füvesített területet hoztak létre, ahol majd kiállításokat, istentiszteleteket és egyéb kulturális eseményeket tudnak megrendezni.

A bajaiak körében a jelenleg még csak egy cölöperdőként funkcionáló jövőbeni játszótér bizonyult a legnépszerűbbnek, ahol majd különböző hálók, kapaszkodók és kötelek segítségével szórakozhatnak kicsik és nagyok.

A séta végén egy épülő golfpályát és egy lakóautó parkot is megnézett a delegáció.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Bejárás Waiblingenben