Felújítás előtt!

  • 2018. máj. 11.

2018.05.14.-én megkezdődik a Türr István-kilátó felújítása. Legutóbb tíz évvel ezelőtt végeztek hasonló munkát a kilátón, így több szempontból is időszerűvé vált a munka.

A kivitelező újra lefesti a kilátó homlokzatát, valamint az emléktáblát is felújítják. Szintén kezelik és festik a korlátot, valamint a diletációs hézagokat is kijavítják a burkolaton.

Az elmúlt években több száz lakatot helyeztek el az erre járó emberek a kilátó korlátján és az oszlopokon, ami egyfajta emléket szolgáltat a pároknak, családoknak. Ezek a lakatok azonban akadályozzák a felújítási munkálatokat, valamint a lakatok számának növekedése egy idő után veszélyezteti a korlát biztonságát. A rozsdásodó lakatok elszínezik, károsítják az emlékmű természetes kő elemeit, éppen ezért valamennyi lakatot eltávolítják a felújítást végző cég munkatársai.

Az illetékesek jelenleg is dolgoznak egy olyan megoldáson, ami az eddig elhelyezett és a jövőben elhelyezni kívánt lakatoknak is megfelelne.

Az önkormányzat tisztelettel kéri a lakosságot, hogy az emlékmű eredeti állapotának és építészeti értékeinek megőrzése és megóvása érdekében a jövőben se a korláton, se magán a kilátón ne helyezzenek el lakatokat.

A felújítási munkálatok várhatóan május végéig tartanak.

PT