Felújítások a Szent Balázsban

  • 2018. okt. 12.

Fontos változások előtt áll a Szent Balázs Általános Iskola és Óvoda. A fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye mintegy 40 millió forintos támogatásának köszönhetően felújítási munkálatok kezdődnek a Fehérló utcai óvodában. Teljesen megújul a fűtési rendszer, szigetelik az épület falait és a födémet. Új nyílászárókat építenek be, valamint korszerű és takarékos fűtőtesteket szerelnek be. A munkálatok várhatóan novemberben indulnak és előre láthatólag kettő-három hónapot vesznek igénybe.

A jövő év elején pedig az általános iskolában jelennek meg a szakemberek. Kormányzati támogatásnak köszönhetően mintegy 100 millió forintból újulhat meg az épület, amely teljesen új villanyhálózatot kap, kicserélik a régi szárny nyílászáróit, leszigetelik a lapostetőt, valamint az épület homlokzatát.

Nem kell azonban a jövő évet megvárnia annak, aki újdonságot szeretne látni az iskolában. A napokban új pihenősarkot alakítottak ki az udvaron, méghozzá egy széles körű összefogás segítségével. Az iskola pedagógusainak az ötlete alapján, a fenntartó, valamint a Szülői Munkaközösség hathatós segítségével látványos munka zajlott.

Hulladékok felhasználásával esztétikus és praktikus székeket építettek, virágládákat helyeztek ki, valamint a falakat is élő növények borították be. A munka tökéletes példája volt annak, hogy összefogással és akarattal minimális anyagi ráfordítás mellett is lehet látványos és hasznos dolgokat létrehozni.

Az iskolában tanuló mintegy 140 gyermek örömmel fogadta az újdonságokat, a szünetekben zajló játék mellett az elmúlt napokban még egy-egy tanórát is a raklapokból épített sarokban tartottak meg.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Pihenősarok építése a Szent Balázsban