Felújítják az Oltványi utcát

  • 2019. szept. 05.

“Baja városa ebben az esztendőben is sikeresen szerepelt a Belügyminisztérium pályázati kiírásán.” – jelentette be a csütörtökön délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Zsigó Róbert. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett rá, hogy Baja az elmúlt 5 esztendő során több nyertes pályázatot is a magáénak tudhatott, melyek mindegyike az önkormányzatok kötelező feladatainak ellátásához szükséges infrastruktúra fejlesztését szolgálták. 2015-ben belügyminisztériumi pályázat segítségével újult meg a Templom utcai óvoda, 2016-ban az Illyés Gyula utcai orvosi rendelőt fejlesztették, 2017-ben a Széchenyi, 2018-ban pedig a Damjanich és az Árpád utcák felújítására nyert pénzt az önkormányzat.

Az idei esztendőben ismét pályázott a bajai önkormányzat és a maximálisan elnyerhető 30 millió forintot meg is nyerte. Ebből az összegből az Oltványi Imre utca újulhat majd meg – mondta el Fercsák Róbert. Baja polgármestere hozzátette: a beruházás közel 50 millió forintba kerül, a szükséges önrészt az önkormányzat biztosítja. A kivitelezés keretében megújul az út és járdarész, valamint a parkolók területe.

A város első embere szerint sok helyen mutatkozik jogos igény az út és járdafejlesztések terén, ami különösen igaz az Újvárosi városrészre. Az évtizedekkel korábban épített, nem mindig a megfelelő technológiát alkalmazva kivitelezett járdák és utak minősége a megnövekedett terhelésnek köszönhetően erősen leromlott. Ennek fényében külön öröm, hogy a lakótelep ezen része hamarosan már szebb képet fog mutatni. A nyertes pályázatot már bejelentették, hamarosan a szerződést is megköthetik a kivitelezővel, majd jövő tavasszal a munka is megkezdődhet.

PT