Fesztiválra hangolódva

  • 2018. júl. 10.

Napok óta minden a hétvégi Halászléfőző Fesztiválról szól. A Szentháromság téren és a Petőfi-szigeten is zajlik az építkezés, épülnek a sátrak, a kordonok. Az idén már a 23. alkalommal lobban fel a láng a bográcsok alatt, hogy együtt ünnepeljenek a bajaiak és a városunkba érkező vendégek.

Az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. hónapok óta dolgozik azon, hogy mindenki jól érezze magát és biztonságban szórakozhasson. A hét elején már lezárták a Szentháromság tér egy részét, szerdán pedig a nagy színpad is megérkezik, majd csütörtökön és pénteken az asztalokat, padokat, tűztálcákat is a helyükre teszik. Az idei évben újdonság lesz, hogy a színpad előtt nem takarják le a szökőkutat, hanem az körbe lesz kordonozva és a fesztivál teljes ideje alatt működni fog.

A Petőfi-szigeten is nagy munka zajlik már napok óta. A DJ Fesztiválnak otthont adó sátor már áll, de a sörsátor, a vidámpark és a kiszolgáló helyiségek is épülnek. Az itt lévő színpad is szerdán kerül a helyére.

A program a szokásoknak megfelelően csütörtökön a Felső-Bácskai Néptáncgálával kezdődik, majd pénteken és szombaton koncertek sokasága várja a közönséget. Vasárnap a Kowalski meg a Vega koncertje zárja a fesztivált.

A fesztiválozókra az idén is együtt vigyáz a rendőrség, a polgárőrség, a közterületfelügyelet és a városőrség.

PT