Folyamatos használatban a kesztyű

  • 2019. jún. 03.

Egymást érik a hazai és nemzetközi tornák, valamint az edzőtáborok a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői számára. Az elmúlt évek szakmai munkájának köszönhetően egyre több olyan sportoló kerül ki a Gálos-műhelyből, akik eséllyel húzhatják fel a kesztyűt a válogatott kerettagságért folytatott harcban. Ennek megfelelően igen sűrű mostanság a klub naptára, folyamatos mozgásban vannak sportolóink.

A hétvégén Gálos Rolandra várt feladat, aki a Kőszegen megrendezett Jurisics Kupán indult. Az első napon Roland magabiztos teljesítményt nyújtott és az első menet végén látványos fej KO kíséretében gyorsan lezárta az osztrákok török származású öklözője ellen vívott összecsapást. Szombaton pedig jöhetett a finálé, ahol egy lengyel fiú volt az ellenfél. Ezúttal hiába küzdött nagyot a bajai ökölvívó a lengyel fiú élesebb volt és le tudta győzni Rolandot. Ennek ellenére elmondható, hogy hasznos torna volt és az ezüst is szépen csillog. Roland a torna után Lengyelországba utazott, ahol edzőtábor és torna is vár rá, majd június második felében a fehéroroszországi Minszk városában vesz részt az Európa Játékokon.

Zarándó Péter vasárnap este érkezett haza a Romániában megrendezett junior Európa-bajnokságról. Péter az első összecsapását megnyerte, majd egy rutinosabb ukránnal szemben fejet kellett hajtania. Az EB után Zarándó Péter és Balogh Ádám hamarosan a Bornemissza Péter nemzetközi versenyen képviseli Magyarországot, ahol előzetesen 22 ország jelezte érkezését.

A hölgyek közül pedig Fekete Bernadett hétfőn kezdte meg egy hetes edzőtáborát Tatán, majd ezt követően Németországban vár rá éles kesztyűzés.