Fontos fejlesztéseket adtak át Garán

  • 2020. ápr. 24.

A koronavírus miatt kialakult helyzet ellenére az elmúlt hetekben több elnyert pályázat átadásáról is beszámolhattunk Olvasóinknak a térségből. A jó hírek sora Garán folytatódhatott. Csütörtökön bejárás keretében Faa Béla polgármester, Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Vedelek Norbert Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke tekintettek meg az újításokat.

A Magyar Falu Program keretében Egészségügyi eszközökre és berendezésekre több mint 2 millió forintot nyert el a település. A rendelkezésre álló összegből EKG készüléket, defibrillátort, diagnosztikai készülékeket, bútorokat és készségfejlesztő játékokat is beszereztek, Az új eszközöknek hála a lakosok , szebb és modernebb környezetben komfortosabban vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, Az életmentő készülékek beszerzése pedig biztonságosabbá teszi a sürgősségi ellátást.

Egy másik pályázat keretében a belterületi utak karbantartására több mint 14 millió forint támogatásból eszközöket és gépeket tudott vásárolni a település, amelyek nagy segítséget nyújtanak a zöld felületek karbantartásában.

PT

Fotó: snassz/Kopri